28 juni 2008

Löneförhöjning 2008

Igår blev det klart med min löneförhöjning för det kommande året: 5,2%. Därmed har min redan rätt bra ingångslön ökat med 22% på 2,5 år (ett snitt på 8,3% per år). Det är inget exceptionellt för en nyutexaminerad IT-civilingenjör i den privata sektorn, men jag är klart nöjd.

Den sista tiden har jag utvecklat en ny produkt, som vi nu ligger i avtalsförhandlingar med kund om. Skulle de acceptera vårt pris, kommer jag få ytterligare c:a 7% högre lön -- förhoppningsvis redan i september/oktober.

Tyvärr äts halva löneökningen upp av staten. Jag får bara halva ökningen kvar efter skatt!

26 juni 2008

Nej, börsen har inte hämtat sig än!

För en dryg månad sedan trodde jag att börsen var på väg uppåt igen. Men efter de senaste nedgångarna stannade börsen idag på årets nya bottennotering -19%. Mina Investor-aktier hade då stigit med 20% och idag är de tillbaka på inköpspris...

Jag passar på att köpa lite mer Industrivärden C, som idag noteras för 80,75 kr -- en nedgång på nästan 50% sedan förra sommaren. Det är ju en aktie som rekommenderas av Aktiestinsen på lång sikt.

23 juni 2008

Billigt godis på Ikea

Jag var på Ikea häromdagen, och passade på att köpa 5 x 100 g mjölkchoklad för 20 kr. Det är riktigt billigt! De säljer också Ahlgrens bilar (2 påsar för 15 kr, tror jag), Twix/Snickers och lite annat. Tack vare deras enorma volymer och väl utbyggda logistik kan de hålla priserna långt under livsmedelsbutikerna.

Även Rusta har väldigt billigt godis. Men tänk på tänderna! ;-) Allra bäst är förstås att inte köpa godis alls...

Bloggtorka råder

Jag har inte skrivit så mycket på den här eller någon av mina andra bloggar de senaste månaderna. Det beror främst på att jag har satsat mycket tid på min enskilda firma (förutom mitt heltidsjobb), samtidigt som jag har den stora förmånen att spendera helgerna med en underbar flickvän. Tiden räcker helt enkelt inte till, tyvärr.

Imorgon kväll räknar jag dock med att skriva kort om löneförhöjning! Jag ska nämligen ha utvecklings- och lönesamtal med min chef imorgon. Spännande!