16 september 2007

Spara pengar genom att använda kontanter

Folk säger ofta att de spenderar mer pengar om de har kontanter i fickan, än om de ligger kvar på banken. Det stämmer inte, om man har ett kontokort kopplat till bankkontot.

Dunn and Bradstreet found that you will spend 12% to 18% more when you pay with a credit card compared to cash.

Enligt en studie som utfördes av Dunn and Bradstreet, spenderar vi alltså 12-18% mer pengar om vi använder kreditkort, än om vi använder kontanter! (Källa: Associated Content) En annan studie, som gjordes av VISA, säger att vi spenderar 30% mer på restaurangen om vi betalar med kort istället för kontanter. (Källa: MSN Money)

Anledningen är dels psykologisk, dels praktisk. När man använder ett kort, märks det ju inte att pengarna faktiskt försvinner från kontot. Allt som händer är att du drar en plastbit och trycker in en kod. När man betalar med sedlar och mynt, märker man att kontanterna minskar i plånboken. Då kan man visuellt mäta hur mycket pengar man har kvar.

Credit cards make purchasing very easy to do, and it does not register emotionally that you are losing money.

Dessutom har man vanligtvis tillgång till mycket mer pengar via kortet, och det är därför enklare att göra impulsköp. Speciellt om man har kredit på kortet, men det bör man ju absolut inte ha!

Använd mer kontanter, så tjänar du pengar!

1 kommentar:

Anonym sa...

instämmer, bättre att ta ut kontanter för en vecka och bestämma sig för att klara sig på det.
trevlig sida, hit ska jag komma ofta
http://tjej7h.bloggspace.se/