17 mars 2008

Nytt årslägsta på börsen

Idag gick Stockholmsbörsen ned 3,8% till den lägsta nivån sedan juli 2006. Börsen har nu tappat 31% på åtta månader. Jag ser det som ett bra tillfälle att fynda, om man låter bli att gripas av panik eller girighet, och tänker långsiktigt.

6 kommentarer:

David sa...

Girighet är i mina ögon inget negativt när alla andra springer mot nödutgångarna. Skinna det som skinnas kan, så länge folk inte bryr sig, helt enkelt.

David sa...

... Ledsen för ohövligheten, avslutas naturligtvis:

Mvh David

Bryggarn' sa...

I år skriver i alla fall inte di.se rubriker som "Helå årets uppgång raderad" vilket måste varit den mest förekommande rubriken 2007 :-)

Mvh
Markus

Charlie sa...

Jag kan hålla med dig om att Stockholmsbörsen har drabbats hårt och att det finns möjligheter att göra bra affärer. Motiveringen till Stockholmsbörsen fall brukar vara att svenska företag är väldigt beroende av den amerikanska marknaden och att tillbakagången i USA kommer att påverka svenska företag negativt. Personligen kan jag tycka att amerikanska företag borde vara mer beroende av den amerikanska marknaden än vad svenska företag är. Med detta sagt så borde inte OMX backa ungefär dubbelt så mycket som Nasdaq/Dow Jones. Det borde alltså, ur detta perspektivet, finnas möjligheter att göra bra affärer på Stockholmsbörsen.

Det som håller mig borta från köp-knappen för tillfället är att den amerikanska finanskrisen förmodligen kommer att ta lång tid att rida ut.

mvh Charlie

Anonym sa...

hej!
men det finns ett par fonder som går plus,iallfall hos ppm.
nu har jag kollat in ppm. Passade på att skaffa ett par fonder till.

nu har jag:

HQ obligationsfond ( nummer 178335)

Nordea Obligationsfond (nummer 648964)

ABN AMRO Obligationsfond Plus (nummer 554691)

AMF pensions Räntefond sverige (nummer 574293)

det är typ de enda som går plus just nu......(cirka 3% per fond

Rakel G sa...

Vilket ras! Men jag tänker passa på att köpa. Håller fast vid en mer långsiktig plan och då gäller det ju att köpa på sig nu när det är "rea"...